Het leek stiller dan het was

Eva Kelder is een van de jonge schrijvers van nu die je eigenlijk niet wil missen. En hoewel haar tweede boek al uit is (Een charismatisch defect) gaat het nu over haar debuutroman: Het leek stiller dan het was. In dit boek wordt Seije volwassen en dat gaat haar niet makkelijk af. Haar moeder heeft haar nooit echt geleerd hoe dingen werken in het leven. Daar komt ze zelf op een harde manier achter, eerst op Vlieland, daarna in Edinburgh en New York.

In vijf woorden: beeldend, psychologisch, meeslepend, ouder-kind, coming-of-age.

In één quote: ‘Waarom vertel je me nooit het slechte nieuws?’ zei hij toen, alsof we elkaar nog steeds dagelijks spraken. Het vóélde alsof we elkaar nog steeds dagelijks spraken. ‘Omdat het deprimerend is en niemand houdt van deprimerende mensen. Het zijn de honden die niemand wil aaien. Kleuters met kleefhandjes.’

Eerst even kennismaken? Lees hier een fragment. En in het filmpje hieronder Eva Kelder zelf in één minuut waar haar boek over gaat.

 

Voor docenten: Een klassieke coming-of age, en toch weer niet, omdat het hier over een meisje op Vlieland gaat en omdat het meisje uit een niet-alledaags gezin komt. Een echte aanrader. Lees de eerste hoofdstukken in de klas.

Inschatting niveau Lezen voor de lijst: 3.

Binnenkort meer #literatuuromtezoenen, stuur me je tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s