Zeven soorten honger

Een briljant business-idee: in een kuuroord komen rijke mannen die onder begeleiding proberen af te vallen en die de villa pas mogen verlaten als ze op hun streefgewicht zijn – anders zijn ze een jaarinkomen kwijt aan het bedrijf. Maar zijn de beheerders van dit kuuroord echt zo briljant? Want waar komt die zwerver vandaan en wat moet dat meisje met anorexia tussen alle oude mannen met overgewicht? Zoals altijd met de boeken van Dorrestein leest ook dit boek lekker weg.

In vijf woorden: grappig, speels, meeslepend, eigentijds, beeldend.

In één quote: ‘De benauwde geur in combinatie met al het dampende, deinende vlees om haar heen bezorgt haar de verontrustende gewaarwording dat ze in een abattoir is beland.’

Eerst even kennismaken? Lees hier een fragment. En via de website van Renate Dorrestein vind je ook nog fragmenten en interviews.

Voor docenten: De boeken van Dorrestein zijn erg geschikt voor de leeslijst, en Zeven soorten honger is zelfs nog wat makkelijker, minder gelaagd dan andere romans van deze schrijfster (zoals Een hart van steen). Veel personages zijn stereotypes, het boek leest als een grappige film, leerlingen zullen het voor zich zien en daarna het boek tevreden dichtslaan – want het heeft een gesloten einde, hoera! Als introductie kun je het eerste hoofdstuk lezen. Wat wel een aardig gedachte-experiment is: zou het bedrijf in het echt kunnen bestaan? Wie economie of, nog beter, management en organisatie in zijn/haar vakkenpakket heeft, kan hier nog wel een case-study van maken.

Inschatting niveau Lezen voor de lijst: 2.

Binnenkort meer #literatuuromtezoenen, stuur me je tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s