La Superba

La Superba is de bijnaam van de Italiaanse stad Genua en het boek La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer speelt zich dan ook af in deze mysterieuze labyrintstad. Het boek laat zich niet makkelijk samenvatten: het begint met een vrouwenbeen, vele gesprekken in cafés komen voorbij, hoertjes en Afrikaanse vluchtelingen… Het verhaal van de Afrikaanse ‘gelukszoekers’ is eigentijds, meeslepend en biedt vele nieuwe inzichten. En het boek is zo verschrikkelijk mooi geschreven!

In vijf woorden: mooi, beeldend, vluchtelingen, geëngageerd en mysterieus.

In één quote: ‘In een rechtlijnige stad zijn mensen als elektronen in een koperdraad, snel, inwisselbaar en onzichtbaar. De stroom valt te meten, maar individuen zijn met het blote oog niet waar te nemen. Juist in een labyrint kom je elkaar tegen.’

Eerst even kennismaken? Op bol.com staat een inkijkexemplaar.

Voor docenten: Dit boek is zo veelzijdig, een leerling zou er een profielwerkstuk aan kunnen wijden. Als je werkt met verwerkingsopdrachten, dan is dit boek dus zeker de moeite waard. Laat het alsjeblieft niet alleen lezen voor een samenvatting of twee minuten in het eindgesprek! Het deel ‘Tweede intermezzo, Fatou yo’ is het vluchtelingenverhaal en dit is ontzettend boeiend, gebruik het bijv. als kennismaking.  Niveau Lezen voor de lijst: 5.

Binnenkort meer #literatuuromtezoenen, stuur me je tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s