Cider voor arme mensen

Bijna iedereen leest Oeroeg – maar er zijn nog zoveel meer mooie, vaak spannende boeken van Hella S. Haasse! Cider voor arme mensen gaat over een man en vrouw die een affaire hadden – of hebben – ja, wat hebben ze nou eigenlijk met elkaar? Ze gaan er samen tussenuit, huren een auto en rijden naar Frankrijk. Als ze dan autopech krijgen, komen alle twijfels en verwijten naar boven.

In vijf woorden: beeldend, mooi, psychologisch, liefde en mysterieus.

In één quote: ‘Slapeloos, met een smaak van as op de tong, klam in elkaars omstrengeling, ieder met zichzelf alleen en zwijgend hadden zij gewacht tot uit bordengekletter en geloop op de trappen bleek dat het hotel ontwaakt was.’

Eerst even kennismaken? Bekijk hier de pagina over Cider voor arme mensen op een prachtige website over Hella Haasse.

Voor docenten: op de website lees je hoe Hella Haasse vanuit een ervaring op vakantie het boek Cider voor arme mensen heeft geschreven. Misschien kunnen je leerlingen vanuit een vakantie-ervaring ook een mysterieus verhaal schrijven? De website www.hellahaassemuseum.nl is mooi, informatief en inspirerend. Waarom niet meerdere boeken van Haasse over de klas (in boekengroepjes) verdelen? Inschatting niveau Lezen voor de lijst: 3.

Binnenkort meer #literatuuromtezoenen, stuur me je tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s